De tools die restaurants gebruiken die je nodig hebt in je eigen keuken

Als je wel eens in een restaurant hebt gegeten, heb je vast wel eens bewondering gehad voor de keuken en alle tools die ze daar gebruiken. Maar wist je dat je veel van deze tools ook in je eigen keuken kunt gebruiken? In dit artikel bespreken we de belangrijkste tools die restaurants gebruiken die je ook in je eigen keuken wilt hebben.

Koksmes

Een goed koksmes is essentieel in de keuken. Restaurants gebruiken vaak Japanse messen, maar er zijn ook genoeg goede Europese messen op de markt. Investeer in een kwalitatief mes en zorg dat je deze goed onderhoudt. Zo kun je veilig en snel groenten, vlees en vis snijden.

Blender

Een blender is niet alleen handig voor smoothies, maar ook voor het maken van sauzen en soepen. Restaurants gebruiken vaak professionele blenders, maar ook een goede blender voor thuisgebruik kan het werk makkelijker maken.

Keukenweegschaal

In restaurants wordt er veel gewerkt met precieze hoeveelheden, en daarvoor is een keukenweegschaal onmisbaar. Zo weet je zeker dat je de juiste hoeveelheden gebruikt en krijg je het beste resultaat.

Staafmixer

Een staafmixer is handig voor het pureren van soepen, sauzen en babyvoeding. Restaurants gebruiken vaak professionele staafmixers, maar ook een staafmixer voor thuisgebruik kan het werk makkelijker maken.

Keukenthermometer

Een keukenthermometer is handig om de temperatuur van vlees en vis te meten. Zo weet je zeker dat je het vlees of vis op de juiste temperatuur hebt bereid en dat het veilig is om te eten.

Mandoline

Een mandoline is handig om groenten en fruit in gelijke plakjes te snijden. Restaurants gebruiken vaak professionele mandolines, maar ook een mandoline voor thuisgebruik kan het werk makkelijker maken.